2019. január 14., hétfő

Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás - 2019



Az idén január 10. és 12. között immáron tizenkilencedik alkalommal került megrendezésre a Hungexpo "A" csarnokában az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállítás. 


A könyvtárban működő továbbtanulási információs szolgáltatás könyvtárosaként az Educatio-n elsősorban a külföldi továbbtanulással foglalkozó standokat és a nyelviskolákat látogattam meg. 
Számomra újdonság volt, hogy a kanadai továbbtanulási lehetőségekről már nem csak a kanadai nagykövetség szolgáltat információkat, hanem egyre több intézet képviselteti magát a szakkiállításon. 
 Az angliai egyetemi lehetőségekről az idén kevés intézet ajánlatát találtam meg. Persze most is jelen voltak az angliai üzleti avagy szállodai ismeretek terén képzéseket nyújtó egyetemek 
Voltak érdekességek is a programon, mint például a japán nagykövetség standja, ahol bemutatták magyar diákoknak szóló felsőoktatási ösztöndíjaikat, avagy a kínai központú SUSTech állami egyetem részvétele a rendezvényen. 
A szakkiállításon bemutatkozó nyelviskolák száma viszont határozottan csökkent az elmúlt évekhez képest. 
  A rendezvény a továbbtanulni szándékozó diákok mellett a pedagógusok, intézményvezetők és egyéb szakmai kiállítók számára is fontos volt és lesz is, hiszen egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődők elsőkézből értesüljenek az újításokról és az új módszerekről, szolgáltatásokról. 
 A rendezvényre kilátogató diákoknak pedig az ajándékok begyűjtése mellett remek lehetőségük nyílik a különböző előadásokból való tájékozódásra, valamint a kiállítók képviselőivel beszélgetve közvetlenül kaphatnak válaszokat személyes kérdéseikre. 
2019-ben is a három napos seregszemlén közel 200 kiállító és több, mint 52.000 látogató vett részt. 

Az EDULINE megosztott hírei a szakkiállításról: 
Aki csak az ajándékokra utazik, a lógós gimis és a megfáradt egyetemista 

Czégányné Szűcs Margit






Nincsenek megjegyzések:

A 14. Infotér Konferencia, Balatonfüred, 2023. október 17-19. 

      A 14. Infotér Konferenciára még nem önvezető járművel érkeztünk Balatonfüredre, és nem is a mesterséges intelligencia által vezérelt ...